Ezgi Eylem’den Kerala’dan Goa’ya

Ezgi Eylem Üskül’den Sri Lanka
November 30, 2011
Mihraceler Şehri MYSORE-Pırıl Yay
December 10, 2011
Ezgi Eylem Üskül’den Sri Lanka
November 30, 2011
Mihraceler Şehri MYSORE-Pırıl Yay
December 10, 2011

Ezgi Eylem’den Kerala’dan Goa’ya

11-12-2012 Hindistan / Goa-Palolem Plajı

Evettt, şaka maka Hindistan’a geleli  bir hafta  olmuş. Epeydir yazmıyorum. Yine bir plajdan seslenmeyi başardım sizlere  İşte Goa-Palolem’deyim.  4 Aralık’ta Colombo’dan Srilanka Havayollarıyla Hindistan’ın Güney Batı’sındaki Kochi kasabası geçtik. Bu bölge Hindistan eyaletleri  içerisinde Kerala olarak geçiyor. Burası heryer yürüme mesafesinde küçük şirin bir sahil kasabası. 2 saatlık bir tuktuk turuyla her taraf rahatlıkla gezilebiliyor.  Çin tipi balık ağları çok meşhur. Burada 2 gece kaldık. El yapımı teknelerle kanal turu yapılabilir. (Biraz uzun sürüyor, sonlara doğru sıkmaya başlıyor.) Ama akşamları yapılan Kathakali Dans gösterisini mutlaka izlemek gerekir.

Bu gösteri her akşam öncelikle 1 saatlik boyanma faslıyla başlıyor. Acaip renkli şangır şungur elbiseleri de cabası.  Bütün izleyiciler bu süreci gözlemleyip, fotoğraflayabiliyor. Daha sonra yarım saatlik dansta kullanılan haraketlerin, mimiklerin, işaretlerin anlatıldığı (ki en eğlenceli bölüm burasıydı) bölüme geçiliyor. Ardından bir konu üzerinden dans gösterisi başlıyor ama biraz bitmek bilmiyor. Sonuç olarak herşeye rağmen izlemesi keyifli ve de olmazsa olmazlardan biriydi. Youtube’dan izleyebilirsiniz.

Makyaj Kısmı:  http://www.youtube.com/watch?v=u8YOqgsjbs8

Mimik Şov kısmı: http://www.youtube.com/watch?v=ZKsXG7emuag&feature=related

Dans Kısmı: http://www.youtube.com/watch?v=oPMGGGqxO2w

Hindistan’a geldiğinizi anlamanın en belirgin işaretlerinden bir tanesi gidilecek şehirlerarası mesafelerin çok uzun olmasıymış;  anladım. İlk uzun soluklu yolculuğumuz da burada başladı. Trenlerde yer bulamadık. Kochi’den Mysore geçişimiz  12 saatlik bir otobüsle gerçekleşti. Aynı gün orayı gezip,  akşamına 16 saatlik bir diğer otobüsle korkunç  yollardan Panaji’ye sabah 6’da ulaştık. Bu uzun maratonun üzerine bir de Goa-Palolem’e gelmek için 2 saatlik tuktuk yolcuğuğu yaptık ki, sırtımızdaki koca çantalarla o minnacık araçta yolculuk etmek  gerçekten zormuş. Sonuç olarak yine güzel bir plaja geldik mi geldik, yorgunluğun üstüne iyi geldi mi geldi.

İşte Goa’dayız. Burası yarım daire şeklinde, un kadar incecik kumlara sahip bir plajcık. Bir uçtan diğer uca 1 saatte yürünecek mesafede. Bütün sahil irili ufaklı bungalovlar ve restoran-bar tarzı yerlerle kaplı. Relax bir ortam diyebiliriz! Burada 1 hafta tatile gelinir mi bilmem ama 2-3  gün bence yeterde artar bile…Koy koy gezip güney küzey boyunca ilerlemek daha doğru olabilir.

Ve artık Goa’dan ayrılma vakti geldi…Bu sabah aklımda çalan Bülent Ortaçgil’in Sensiz Olmaz şarkısıyla erkenden uyandım.  Bu şarkıyı ve kedimi ne çok özlediğimi farkettim. Kumsalda güneş doğuşunda yoga yapanlar, uyuyan köpekler, pinekleyen inekler  eşliğinde yürüyüş yapıp , benim gibi yürüyüşe çıkan herkese gülümseyerek günaydın deyip,yürüyüş sonunda  kendimi durgun denize bıraktım.

Şimdi Goa’ya saygılarımı sunarak, artık yola çıkmak için hazırlanmaya gidiyorum. Çetrefilli Kuzey Hindistan başlıyor.

Görüşmek  üzere…

Ezgi